Websummit

part-of-eweek-definitief
Bootcamp Amsterdam eWeek
5 september 2016
blockchain
Blockchain lego
2 december 2016
websummit-definitief

Omdat we weer eens wilden checken of we nog voldoende op de hoogte zijn van de laatste digitale ontwikkelingen bezochten we afgelopen week de Websummit in Lissabon. Een mega evenement met 50.000 deelnemers, vele wereldberoemde sprekers en een heleboel mooie start-ups. Het werden een paar lange dagen.

We hoorden presentaties van de CEO van Cisco, van de CTO van Facebook, van Google, van Tinder, van Renault en van beroemde vloggers. Sommigen heel boeiend, anderen bevestigden ons vooral in wat we al wisten. De mooiste presentatie was van Ivan Poupyrev van Google ATAP. Iemand die al vele jaren bezig is met wearables en met het dilemma dat we steeds kleinere devices willen waarmee we wel allerlei ingewikkelde interacties willen doen. Mooi om te zien hoe zij met onder andere Levi’s samenwerken om de laatste technologische ontwikkelingen in kleding te integreren.

We zagen en spraken vele start-ups die IoT toepassingen maakten voor o.a. healthcare, voor horeca, voor utilities en om IoT nog toegankelijker te maken. We zagen de laatste ontwikkelingen op het gebied van VR, AR, AI en robotics. En we kregen een eerste beeld van wat dat kan gaan betekenen voor zowel ons privé leven als ons werkende leven. Hoe dichtbij is dat nou eigenlijk?

Maar het meest hebben we gehad aan de gesprekken met de mensen die we hebben ontmoet en aan de inspiratie die we daarvan kregen! Een bevestiging van ons eigen motto: Get out there!