IoT levert pas waarde op als mensen ermee werken!

watson met ries
De beurskoersen voorspellen met Watson?
26 januari 2017
tesla voor site
Digital Dutch
10 april 2017
littlebits medium

Vanochtend een mooie meeting gehad met een aantal IoT experts over onze gezamenlijke passie voor Internet of Things en onze ideeën om IoT toepassingen te implementeren. Dank Armijn, Titia, Aart-Jan en Hans!

Ja, we zien een heleboel mooie pilots ontstaan. En een heleboel start-ups met fantastische ideeën. Maar hoe zetten we nu die stap verder? Hoe integreren we IoT in de bedrijfsvoering?

Volgens mij moeten we daarvoor weer even twee stappen terug. Zoals een klant van ons vorige week aangaf: met een slimme prullenbak die aangeeft wanneer hij vol is, heb je nog geen efficiënt proces om de prullenbakken te legen..

In veel gevallen levert de eerste IoT pilot veel data op en een inzicht in pijnpunten die opgelost kunnen worden. Voor een efficiënter of beter proces, zul je de data meestal nog moeten combineren met expertise en ervaring van klanten en/of medewerkers. Dan wordt een IoT implementatie weer een normaal project waarin je technologie en mensen met elkaar moet verbinden, waarin je moet samenwerken, draagvlak moet creëren. En daar was niet altijd op gerekend.

Maar juist in die implementatie wordt de waarde van de IoT oplossing gerealiseerd. Daar leveren mensen en technologie samen de meerwaarde. Daar bouw je aan het bedrijf van de toekomst.

Hoe kijk jij naar de mogelijkheden van IoT? Wat zie jij als belangrijkste succesfactoren bij de implementatie en voor opschaling?