Blockchain lego

websummit-definitief
Websummit
10 november 2016
watson met ries
De beurskoersen voorspellen met Watson?
26 januari 2017
blockchain

Gisteren en vandaag was de Thingscon in Amsterdam. Een inspirerende conferentie over de toekomst van hardware, connected devices en IoT. Twee dagen vol ideeën, workshops en presentaties over de Internet of Things, maar ook over de nutteloosheid van sommige toepassingen en de security risico’s die er bij komen kijken. Er waren bijna filosofische gesprekken over een humane en verantwoordelijke inzet van IOT. Een lastig onderwerp, want wat vroeger goed leek, kan nu ineens helemaal niet meer zo fraai zijn… Hoe enthousiast waren we over Uber en AirBnB en hoe lastig vinden we het nu die bedrijven heel groot worden en op hun eigen manier de markt weer gaan controleren?

Ik denk dat een humane en verantwoordelijke inzet van IoT vooral gaat over producten ontwikkelen die voor de gebruiker een duidelijke toegevoegde waarde hebben. Waarvan voor iedereen duidelijk is wat ze doen en voor wie. Aan ons de vraag om dit zichtbaar te maken voor gebruikers!

Een van de mooiste workshops bij Thingscon was de blockchain workshop. Het concept van blockchain werd gevisualiseerd met lego, zo ontstond een fysieke ledger die voor iedereen zichtbaar maakt wat blockchain te bieden heeft. Een knappe prestatie om de complexe technologie voor iedereen begrijpelijk te maken. Dat nodigt uit om aan de slag te gaan!