De beurskoersen voorspellen met Watson?

blockchain
Blockchain lego
2 december 2016
littlebits medium
IoT levert pas waarde op als mensen ermee werken!
8 maart 2017
watson met ries

Michel Splint van IBM gaf ons gistermiddag samen met zijn collega’s Edward en Hans een workshop over Watson. En hoe trots en vol vuur Michel ook over Watson kan vertellen, hij benadrukte toch ook dat Watson geen Magic is. De supercomputer van IBM kan een heleboel, maar mensen kunnen in een conversatie nog steeds veel meer.

Ontdekken, ontmoeten en bouwen is de insteek van onze gate20eight workshops en we gaan er nog veel meer organiseren in de toekomst. We zien en lezen dagelijks over nieuwe technologie, maar het gaat pas leven als je ermee aan het werk gaat. Het gaat leven als je zelf de eerste stappen zet om een Watson API aan te roepen en je realiseert hoeveel onmogelijke vragen je kunt stellen. En als je met elkaar gaat brainstormen over wat er dan wel en niet mogelijk is.

Watson kan alle oncologie handboeken in no time doorzoeken en ook nog alle laatste publicaties erbij halen om artsen te adviseren over mogelijke therapieën. Watson kan het hele web doorzoeken en al je bedrijfsinformatie gebruiken om je te helpen bij het juiste advies voor je klanten. Je kunt Watson vragen stellen in natural language. En omdat Watson niet op keywords zoekt, kun je ook het sentiment in een tekst met Watson lezen. Gaaf om te zien hoeveel intelligentie er al in deze supercomputer zit. We lieten ons weer even verleiden tot dromen over hoe Watson de wereld zou veranderen. Hoe we alle kwaliteiten van Watson zouden inzetten om de beste voetbalscout ter wereld te creëren, hoe Watson al ons werk overbodig zou maken.

Maar Michel had gelijk, Watson is slim, maar Watson is geen Magic. De beurskoers voorspellen bleek toch nog wel lastig. En met elkaar grappen maken en nieuwe ideeën verzinnen kan Watson ook nog niet. De eindconclusie: Onder de indruk van wat Watson allemaal al kan, maar nog meer onder de indruk van hoe ongelooflijk geavanceerd ons eigen brein werkt!