Digital Journey


Digital is het nieuwe toverwoord. Maar wat is het? Waarom is het belangrijk? En hoe doe ik mee? Wij geloven dat digital meer is dan een trend en nieuwe technologie. Digital gaat over de dingen anders doen, op verschillende vlakken. Anders denken, leren en creëren. Een flow van constante vernieuwing en verandering.

Mooi, alles anders. Nee, niet helemaal. Wij begrijpen ook dat er nu een business te runnen is. We hebben meer dan 15 jaar ervaring in de bestaande wereld, we weten hoe lastig het is om een organisatie te veranderen. En hoeveel andere zaken er ook aandacht nodig hebben. Maar we geloven ook dat het over een paar jaar te laat is.

Nu nog kleine bedrijven veranderen razendsnel en kunnen morgen je grootste concurrent zijn. De uitdaging is om de huidige business draaiende te houden en tegelijkertijd de toekomstige mogelijkheden te ontwikkelen. De mogelijkheden van een digitale toekomst.

Maar waar te beginnen? Hoe doorbreken we oude gewoonten en werkwijzen? Wij geloven in een mindset van ideate, create, learn and iterate. Gate20eight kiest voor een stap voor stap approach: eerst inspireren, dan snel de eerste successen realiseren en dan door ontwikkelen. Lean en Agile: Ontmoet mensen en bedrijven die anders werken. We nemen jou en je team mee en bouwen met jou een krachtig team dat op een creatieve en gestructureerde manier aan de verandering werkt.

Ervaar de kracht van het anders doen en laat je inspireren!

Digital Journey“We have a strategic plan. It’s called doing things” Herb Kelleher

Wij geloven in een duidelijke strategie gebaseerd op feiten, met een duidelijk doel en inzicht in de risico’s. Maar bovenal geloven wij in concrete acties; dingen doen, ontdekken, leren en ontwikkelen. Voortdurend aanpassen aan de veranderende verwachtingen en gedrag van de klant.

Activate: Activeer een gezamenlijke sense of urgency, creëer een ambitie, breng focus aan en stel een actieplan op.

Accelerate: Versnel je journey, vertaal nieuwe mogelijkheden in een waardevolle propositie, doorleef en vertel het verhaal dat iedereen overtuigt. En implementeer stap voor stap, terwijl je je voortdurend aanpast aan de wensen van de klant en de veranderende omstandigheden van je bedrijf.

Adapt: Houd focus, energie en betrokkenheid gedurende je reis. Maak innoveren, leren en aanpassen onderdeel van je DNA.

Gate20eight helpt organisaties hun digitale ambities te realiseren. We bespreken hoe de situatie is in jouw organisatie en passen ons programma aan zodat het maximaal aansluit. Zo bieden we onder andere IoT workshops, digital safari's en Design Thinking workshops aan waarmee je je team kunt activeren en leren hoe het is om op een andere manier aan de slag te gaan. Wij zijn digital navigators; we begeleiden je team met als doel om het in een volgende fase zelf te doen.

Bekijk onze producten of neem direct contact met ons op!

Wat is digital? Wat zijn de grote trends?


Wat verstaan we bij gate20eight eigenlijk onder digital? Wat zijn de grote trends die de komende jaren onze beleving van de digitale wereld gaan veranderen? Ieder jaar wordt er veel over technologie innovatie geschreven door de grote consultancy bureaus zoals Gartner en McKinsey. De laatste jaren gaat het dan vooral over de volgende ontwikkelingen:

Internet of Things: Een wereld van sensortechnologie, connectiveit, data analytics en appjes waarmee je in theorie alle apparaten met alles en iedereen kunt laten praten. Wat zijn mooie en zinvolle toepassingen? En hoe borgen we de security van dit soort producten? Uitdagingen waarmee we je graag helpen!

Artificial Intelligence: Heel simpel vertaald, de wereld van robots en zelflerende computers. We hebben kort geleden met een groep mensen een bezoek gebracht aan IBM's supercomputer Watson. Een mooi voorbeeld van wat je met AI kunt realiseren.

Virtual Reality and Augmented Reality: Virtual Reality is al niet meer zo nieuw. De meesten van jullie zullen inmiddels wel een cardboard thuis hebben liggen waarmee je spelletjes kunt spelen. Langzamerhand vindt VR steeds meer toepassing in de toeristenbranche: hoe mooi is het als je alvast op Schiphol of op de Grote Markt in Haarlem kunt lopen. Ook in de gezondheidszorg wordt VR gebruikt voor bijvoorbeeld de behandeling van angststoornissen. Met AR, projectie van VR beelden op de werkelijkheid worden de mogelijkheden nog veel groter. De Pokemon rage was een eerste voorbode van wat kunnen verwachten. We laten je graag de mogelijkheden zien!

Blockchain: We kennen Bitcoins allemaal wel, een van de eerste blockchain toepassingen. Blockchain heeft niet alleen waarde als alternatief betaalmiddel, maar ook voor het zonder tussenpersoon vastleggen van allerhande andere transacties in bijvoorbeeld de energiewereld en voor grote en kleine contractafspraken. Gate20eight werkt regelmatig samen met ToBlockchain, een team van experts dat in februari 2017 een van de winnaars was van de Dutch Blockchain Hackathon.

We helpen je graag om te bekijken wat deze technologieën kunnen betekenen voor jouw producten en markten.

Partner ecosystemen en netwerkorganisaties


Nieuwe technologische ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op. Het is voor bedrijven niet meer mogelijk om zelf al hun nieuwe producten te ontwikkelen. In veel gevallen zul je zelfs meerdere leveranciers nodig hebben voor een nieuw product. Veel bedrijven hebben een aantal vaste leveranciers. Om wendbaar te blijven zul je naast deze vaste leveranciers ook moeten gaan samenwerken met kleine, innovatieve en snelle partijen.

Hoe vind je die nieuwe partijen om mee samen te werken? Hoe bouw je een netwerk van partijen om je heen om snel op nieuwe ontwikkelingen in te kunnen spelen? En hoe zorg je voor een goede samenwerking binnen die heel diverse project teams van meerdere leveranciers? Gate20eight helpt je hierbij. We verkennen de markt en bouwen een ecosysteem van netwerkpartijen waarmee je aan de slag komt.

In de innovatie trajecten gebruiken we bestaande partner modellen om de voortgang te monitoren en om te zorgen dat de samenwerking soepel verloopt. Zo combineren we de flexibiliteit van met meer partijen werken, maar houden we ook overzicht op voortgang en afspraken.

Alvast op reis? We hebben wat inspirerende materialen voor je verzameld!


Leesvoer over samenwerken en teambuilding in het digitale tijdperk:


Frederic Laloux, Reinventing Organisations
Coincidencity, een Brits bedrijf dat advies geeft op het gebied van nieuwe organisaties
Nesta, een Britse organisatie die onderzoek doet naar wat wel en niet werkt in digitale innovatie: http://www.nesta.org.uk/


TedX over innovatie:


Linda Hill, How to manage for collective creativity
Mileha Soneji, Simpele oplossingen zijn vaak het best
Tim Brown, Tales on creativity and play